Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  February 17, 2015

5 krachtige tools die op uw USB Drive passen

De evolutie van USB memory drives

Zonder twijfel zijn USB memory drives een flinke weg afgelegd voor waar ze nu zijn. Ooit bedoeld als een simpele wijze om bestanden zoals documenten, foto’s, video’s enz. mee te nemen, nu is de waarde van USB memory drives aanzienelijk gestegen, mede dank zij hun steeds uitbreidende geheugen capaciteit.

Mocht u het niet geloven, kijk dan eens naar deze 5 geweldige tools die perfect op een USB memory drive passen en functioneren.  U zult wellicht nog verbaasder zijn wat USB memory drives tegenwoordig allemaal voor u kunnen betekenen.

1. Volledig ontwikkelde SSD

corsair-Flash-Voyager-GTX-

Toegevoegde geheugen capaciteit is niets nieuws wat betreft USB memory drives, sommigen bieden zelfs meer opslag capaciteit als de nieuwste Ultrabooks. Zoals eerder vermeld in een van onze artikelen, de Flash Voyager GTX, gelanceerd door Corsair, kan een gemakkelijk een degelijke hard drive qua capacitiet vervangen. Maar we willen u er graag op attent maken dat de Flash Voyager GTX software heeft dat u op een SSD zou verwachten en niet op een USB memory drive.

2. Een volledig operating system

freenas

Ondanks hun toch wel ingeperkte opsalg capaciteit, hebben traditionele USB memory drives nog altijd iets achter de hand: ze kunnen zeer succesvol verschillende operating systems laten draaien, zelfs de Linux Live Drive, welke specifiek ontworpen is om op harde schijven van USB drives te draaien.

Live drives  geeft u de mogelijkheid om in te tappen en volledig ontwikkelde versies van operating systems te laten draaien. Daarentegen, het geheugen wordt gewist zodra u uw computer afsluit. FreeNas is een gratis operating system dat gebruikt wordt om hardware in een home server om te vormen. Het werkt het beste als het via een USB memory drive draait – zelfs als het ‘maar’ een 4GB memory drive is.

3. Een volledige set van operating systems

virtualbox

Soms heeft u een tweede operating system nodig vanwege veiligheid, testing of software compatibiliteit.

Virtuele machines zorgen ervoor dat dit mogelijkis. Terwijl ze normaal alleen beperkt zijn tot de computer waar ze op zijn geinstaleerd, biedt de Portable VirtualBox u de mogelijkheid om meerdere virtuele operating systems direct van uw USB memory drive te laten draaien.

4. Draagbare computer survival kits

portableapps

Naast operating systemen, kan een USB memory drive prima allerlei andere software systemen opslaan welke uw PC tot leven brengt.

Mocht uw PC hardware problemen hebben of door mailware geinfecteerd zijn, is het er lastig om een web app te vinden die u kan helpen. Maar wanneer u een USB memory drive heeft met dergelijke krachtige tools, kunt u deze direct van uw USB stick laten draaien en wonderen verrichten. Het geheime wapen is een applicatie met de naam PortableApps.

5. Een snelheid en performance boost voor oude PCs

readyboost

Wanneer het RAM geheugen van uw PC beperkt is, kan een USB drive helpen om alles weer wat sneller te malen. ReadyBoost is een geweldige tool dat u van een USB drive kunt afspelen en daarmee uw computer weer tot leven wekken. ReadyBoost versnelt uw hard drive toegangstijden terwijl het de geheugen van uw USB drive als cache gebruikt.