Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  October 31, 2014

Bedrukte USB Memory Sticks : Hoe worden deze nou gemaakt?

Inside view of an usb memory stick

Tegenwoordig kunnen we ons nog amper voorstellen hoe het leven zonder USB flash drives eruit ziet, het lijkt wel of ze er altijd zijn geweest. Ze worden overal en door iedereen gebruikt, thuis, op het werk, of scholen door zowel studenten als bedrijfsdirecteuren. En ook zijn ze inmiddels tot een ven de meest gebruikte en effienciente promotionele middelen voor bedrijven en organsisaties uitgegroeid om hun bedrijf en dienst op de markt aan te bevelen.

Wanneer een organisatie erover nadenkt om promotionele USB flash drives aan te schaffen, neemt deze meestal contact op met een locale leverancier. Als u direct met USB stick fabriekanten in het verre Oosten zaken doet, kunt u weleenswaar flinke kortingen ontvangen, maar men wil dan ook wel eens een paar stappen overslaan wat tot producten van mindere kwaliteit leidt – maar hier gaan we later nog meer op in.  Daarbij willen ze meestal ook nog eens van te voren betaald worden, dus mocht er dan iets mis gaan in het productie process, dan moet uw zelf met de gevolgen dealen.

Wij kunnen u uiteraard wel vertellen hoe ons bedrijf USBpromotie.nl (en ons moederbedrijf USBcompany.co.uk) het beste en de meest professionele leverancier voor gepersonaliseerde USB producten is en hoe we aan iedereen overal leveren, maar het beste is om hier zelf achter te komen. Wat wij garanderen, in tegendeel tot andere leveranciers, is dat wij nauwlettend het gehele productie proces van onze promotionele items volgen, en dat alles aan de hoogste kwaliteitsstandaards voldoet.

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier, neem dan de volgende zaken in overweging. De prijs van de producten is uiteraard belangrijk, maar mag niet de enige criteria zijn. De goedkoopste deal is niet altijd de beste deal, dat weten we uit eigen ervaring.  De promotionele USB sticks moeten uw bedrijfs kwaliteitsstandaard vertegenwoordigen en als deze na een korte tijd al kapot gaan nadat u deze aan uw klanten heeft geschonken, bedenk dan eens hoe dat op uw bedrijfsreputatie weerspiegelt.  Het is niet alleen een risico voor uw reputatie, maar ook een heel gedoe om deze te laten vervangen. Dus, als u een leverancier zoekt, neem dan contact op met hun klantenservice, het beste per telefoon in plaats van per email. So, when you start looking for your supplier, make sure you can contact one of their representatives, by phone is better than by e-mail. Neem ook contact op met hun vorige klanten, om navraag te doen over hun ervaringen met het bedrijf. Controleer of ze nieuwe USB flash drives gebruiken en niet oude hergebruiken. Een ander aspect om na te gaan is bijvoorbeeld om te kijken hoe het bedrijfsterrein eruit ziet. Ga naar Google Earth en kijk waar hun hoofdkantoor is en hoe dat eruit ziet. Ziet het er netjes en verzorgd uit of is het slordig en in een achterbuurt. ook dit zegt iets over het bedrijf en de wijze hoe ze zaken doen. U wilt vast geen zaken doen met een bedrijf die geen service biedt als dingen niet volgens plan gaan, toch? En als laatste belangrijke aspect, betaal nooit voor iets voordat u uw producten heeft ontvangen.

Nadat u uw leverancier heeft gekozen, zijn er nog een aantal productie proces feiten aspecten die u moet weten. Het proces is niet simpel, in tegendeel, het is complex. Het is geen geheim dat het merendeel van de promotionele USB producten in Taiwan of China gemaakt worden.

Flash drives zijn gemaakt uit drie belangrijke componenten:

  • De flash memory chip met de geheugen capaciteit van de USB drive, welke van   64MB tot 256GB varieert
  • Het PCBA board, het component dat de chip, de USB connector en andere electronica herbergt.
  • De body van de flash drive, ook wel de casing genaamd, welke het electronische deel van de producten houdt en beschermt.

Uw leverancier is verantwoordelijk dat deze drie bestanddelen worden besteld en dat de fabriek deze samenvoegt. Over het algemeen zien een productieproces er als volgt uit:

De fabriek koop de flash memory chips in bij verschillende bedrijven zoals Intel, Hynix, Micron, Samsung of andere merken.

De flash memory chips zijn QA getest voordat ze aan het PCBA board worden toegevoegd.

Mocht u ervoor gekozen hebben voor de ‘pre load’ optie, dan worden alle bestanden en data in deze fase op de chip gezet.

Dan wordt de unit wederom getest of het aan de kwaliteitseisen voldoet, en een screenshot van de data en de data structuur wordt ter goedkeuring aan de klant gestuurd.

De fabrikant schaft het materiaal voor het omhulsel aan en maakt de modificaties voor de body van de USB, zoals bijvoorbeeld bedrukking, graveren of relief gravering.  Daarna wordt wederom een afbeelding ter goedkeuring naar de klant gestuurd.

De PCBA wordt aan de casing toegevoegd en daarna worden alle samengevoegde onderdelen wederom getest of het aan de kwaliteitseisen voldoet.

Hierna worden eventuele accessoires toegevoegd en de USB flash drives worden in op maat gemaakte geschenkverpakkingen gepakt of in eenvoudige bubble bags, afhankelijk van uw bestelling.

Nu is het productie proces klaar en uw producten worden naar uw leverancier verstuurd.

Tegen de tijd dat de producten bij uw leverancier aankomen zijn 7 tot 14 dagen verstreken. Uw leverancier doet een laatste kwaliteitstest naar hun eigen criteria en als deze in orde is, worden de USB sticks naar u verzonden.

 

branded usb sticks collage