Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  September 22, 2014

2014 trends in bedrukte USB Sticks

Nu we langzaam richting het einde van het jaar gaan, kunnen we terugblikken op de trends in bedrukte USB sticks voor 2014. Net als het voorgaande jaar 2013, is 2014 tot nu toe een heel goed jaar voor promotionele items. De verkoop van CDs en DVDs in deze sector is ook dit jaar drastisch gedaald, hoe doen de promotionele USB stick verkopers het?

Zoals aangegeven is de trend in promotionele CDs en DVDs erg op zijn retour, wat tot gevolg heeft dat bedrijven die deze media gebruiken hun strategie heroverwegen moeten. Laten we dit in overweging nemen dat de, nu ouderwetse, onpraktische en saaie, Cds en DVDs als meest geliefde opslagmedia gezien werden. Tegenwoordig worden laptops, notebooks en zelfs PCs ZONDER ingebouwde CD of DVD speler geleverd. Dus krijgt u een idee welke richting we met zijn allen opgaan?

Een andere trend dat steeds populairder wordt en meer en meer impact heeft, zowel in de prive als zakelijke sector: zijn de Clouds. Cloud based data en online bestanden delen,  Deze oplossing is in populariteit gegroeid en wordt veel gebruikt als backup gezien men altijd en overal tot zijn bestanden toegang heeft. Dit kan als gevolg hebben dat persoonlijke USB sticks als back up optie minder populair worden, echter is hier nog niet een duidelijke teruggang in verkoop te zien. t

branded USB sticksWat een duidelijke trend is, is het goedkoper worden van USB memory drives voor de promotionele sector. Terwijl de apparaten steeds goedkoper worden, stijgt daarentegen de capaciteit van de flash drives tot 2GB-4GB of zelfs meer en wellicht loopt het ter zijner tijd op tot zelfs 16GB-64GB.
De kleinere memory flash drives, die in sommige sectoren erg populair waren, zijn inmiddels verdwenen, ik heb het hier over de sticks met  128MB, 256MB en 512MB. De reden hiervoor is dat ze door de producenten als niet rendabel betracht worden. De groeiende populariteit van USB memory sticks met vooraf geuploade brochures, software, promotionele producten als reclame middel, marketing campagne of beurs materiaal  zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven zich in deze markt voor promotionele artikelen begeven, wat de concurrentie doet groeien en de prijzen kan doen dalen.

 

Ook zijn kleinere bedrijven steeds creatiever geworden met het gebruik van USB sticks voor hun bedrijf. Men ziet nu bijvoorbeeld steeds vaker fotografen die hun portfolio op gepersonaliseerde USB sticks presenteren in plaats van ‘ouderwets’ de foto’s af te drukken.

Ook ziet men dat, ondanks dat de USB 3.0 technologie beter en sneller is dankzij een verbeterde lees en schrijf capaciteit, de USB 2.0 de markt blijft domineren, tenminste…voorlopig. Producten met de USB 3.0 technologie hebben meer voordelen dan de USB 1.0 en USB 2.0, maar toch ziet men de verkoop van de USB 3.0 niet explosief stijgen…voorlopig.

Een andere factor die men in acht nemen moet, is dat steeds meer bedrijven de wens hebben om volledig op maat gemaakte gepersonaliseerde USB sticks willen aanschaffen, om de beleving van hun klanten te vergroten vergeleken met een ‘normale’ bedrukte USB flash drive. Dit zal uiteindelijk ook tot lagere set up kosten leiden en daarmee lagere prijzen voor de USB sticks.

usb sticks trendsOp dit moment maken maar weinig bedrijven gebruik van de optie om op hun gepersonaliseerde USB stick bestanden te laten pre loaden. De reden hiervoor is vaak dat, het materiaal nog niet klaar is, of de eindverantwoordelijken zien (nog niet) het voordeel en meerwaarde ervan in om het promomateriaal op de USB falsh drives te laten uploaden tijdens het productie proces. Maar ik vermoed dat dit in de nabije toekomst zal veranderen gezien data pre-loading steeds meer de norm wordt.

De laatste trend die ik graag wil aanspreken, zijn last minute bestellingen. Er is altijd wel een behoefte om nog snel te bestellen, zij het omdat de originele promotionele activiteiten die gepland waren falen of veranderd zijn, of om iets nieuws en anders in te zetten of dat er plotseling een mogelijkheid aandient waar men op in wil spelen. Hierdoor ben ik van mening dat er een grotere behoefte aan het ontstaan is voor een snelservice waar bedrukte of gegraveerde USB memory sticks binnen 24uur geleverd worden.

 

Doorzichtige USB Memory Drive