Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  February 19, 2015

Bedrukken of niet bedrukken – dat is de eeuwige USB vraag

Een Wannbranded usb flash drives

Als deel van een reclame of marketing campagne, kunnen bedrukte, gegraveerde of op maat gemaakte USB memory sticks als relatiegeschenk een flink aantal voordelen bieden.  Ook tijden een pers evenement, conferentie of andere evenementen, hebben deze geweldige weggeef geschenken gevuld met data weinig zin als ze niet goed herkenbaar bedrukt zijn. De extra kosten voor het bedrukken of graveren van een bedrijfslogo op de onhulsels is minimaal en daarbij is het een geweldige mogelijkheid om uw bedrijfsnaam bekendheid te geven op de markt.

De waarde van bedrukte USB sticks

Wanneer ze goed worden ingezet, leveren bedrukte USB flash drives meer waarde op dan dat ze waard zijn. Het zijn graag geziene geschenken zij de ontvangers en het algemene gevoel is dat men iets waardevols ontvangen en dit kan als een geste gezien worden dat uw klanten en partners uw diensten waardern. Het is een handige en waardevol “Dank U” dat ze ontvangen door bij uw stand te stoppen of aan uw evenement deel te nemen.

Gezien het een zeer functioneel en handig apparaat is, is de bedrukte USB stick veel efficienter dan de meeste andere promotionele items. Een bedrijfsbrochure of ander gedrukt promotiemateriaal blijft niet lang in het bezit van uw potentiele klanten, een pen of een mok verlaat waarschijnlijk niet eens de woning, maar een bedrukte USB memory drive daarentegen – met zijn draagbaarheid en functionaliteit – zal uw merk aan een groter publiek blootstellen.

Een volledig op maat gemaakte USB flash drive, ontworpen om uw bedrijf, uw waarden, uw diensten of producten op zijn best te vertegenwoordigen, zal uw onderneming nog meer aanbevelen en daarmee de waargenomen waarde vergroten. En humor helpt u hier ook een heel eind mee op weg. Het geschenk van uw klanten zal een gespreksonderwerp worden en dit vergroot uw merkzichtbaarheid nog meer.

Niet bedrukte USB Sticks

colour usb sticksVoor sommige bedrijven, zoals banken, advocatenkantoren, accountant en andere ondernemingen die met gevoelige informatie werken, proberen te voorkomen om met opvallend bedrukte USB memory drives te werken, met name voor hun medewerkers. Zij geven de voorkeur aan memory drives die niet in het oog springen. De trend om bedrukte flash drives in te zetten wordt steeds minder in dit soort ondernemingen vanwege angst. Hun medewerkers werken met zeer gevoelige informatie en hun met logo bedrukte opslag apparaten kunnen een doelwit worden; ze kunnen worden gestolen omdat het gevoelige of waardevolle informatie bevat. En als er geen gebruik gemaakt wordt van een vorm van encryptie of paswoordbescherming, dan zijn deze angsten gegrond en hebben ze gelijk om een dergelijk risico zo veel mogelijk te voorkomen.

Ondanks dat de keuze om geen bedrukte USB sticks te gebruiken in bepaalde marktsegmenten te begrijpen zijn, valt de waarde van deze geweldige promotionele items in marketing en reclame activiteiten, niet te ontkennen. Als ze voor de juiste activiteiten worden ingezet, vormen ze een belangrijk deel van de groei en succes van een onderneming.

Maar neem ook in overweging dat het ook mogelijk is om gevoelige of waardevolle informatie wat op de USB sticks staat, te beschermen. Er zijn encryptie applicaties beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor flash drives, net zoals wachtwoord protectie of kopieer beschermingsprogramma’s die uw bestanden veilig houden. De extra kosten hiervoor zijn marginaal en deze optie zal waarschijnlijk ook populairder worden gezien er een groeiende vraag naar USB memory drives is.