Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  August 15, 2014

Kan je bestanden wissen van preloaded promotionele USB Memory sticks?

Delete Files From Pre-Loaded USB Memory Stick

Waar veel activiteit is en gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar wanneer deze gebeuren als het tijdsschema al krap is, begint de ellende echt. Maar wat kunt u doen als er op uw promotionele USB sticks een fout bestand is geupload of dat u een fout ontdekt in de bestanden die u geleverd heeft? Wat als u net uw bestelling heeft ontvangen voor een belangrijk evenement en bij het testen of het werkt u een onoverkomelijke fout ontdekt? In dat geval zijn er een aantal opties en hier zijn tips om dergelijke dingen te voorkomen.

Beperk de risico’s

unprotected preloaded data on USB driveVoordat u uw definitief akkoord geeft om in productie te gaan, vraag altijd aan uw leverancier om wat screenshots van de bestanden die op de sticks gaan toe te sturen. Op deze wijze kunt u controleren of alle juiste bestanden op de pre loaded USB sticks staan. Wat ook kan zijn wat pre productie samples te ontvangen van de bestelde USBs met de  vooraf geuploade informatie zodat u kunt controleren of het correct is. Maar als u krap in de tijd zit, is dit niet altijd mogelijk.

In het geval dat uw preloaded data niet beveiligd is of dat het geen autorun heeft, kunt u altijd nog alle informatie van de USBs deleten en het juiste bestand er opnieuw op (laten) zetten. Wanneer dit meer dan 100 stuks zijn, kan dit een flinke klus zijn. Tenzij u de tijd en mankracht ervoor heeft.  Wij raden u aan om met ons contact op te nemen mocht dit het geval zijn of een dienstverlener die dit voor u kan doen. U zult uw producten in een bepaald format moeten sturen. Dit soort bedrijven kunnen tot 3000 stuks in een aantal uren verwerken, dan is de fout relatief pijnloos opgelost.

Beveiligde USB flash drives met autorun optie

locked usb memory stickHet grootste probleem is wanneer de bedrukte USB flash drives zijn beveiligd of dat ze een autorun optie hebben. Uw producten zijn dan zo ontworpen dat niemand uw data kan wissen, aanpassen. Wanneer er dan fouten optreden, is er helaas weinig wat u kunt doen. U moet uw bestelling dan terug sturen naar de fabrikant of contact opnemen met de leverancier van de promotionele USB sticks, omdat deze special software hebben om wijzigingen door te voeren op dergelijke beveiligde apparaten.

Mocht u uw items terug naar de fabrikant willen sturen, hou er dan rekening mee dat dit ongeveer twee weken gaat duren om alle modificaties door te voeren en het weer naar u terug te sturen. Wanneer u deze tijd heeft, dan is dit een goede mogelijkheid. Maar als u dit niet heeft, dan kunnen uw leverancier of een andere dienstverlener in promotionele USB sticks u wellicht helpen. Als zij over speciale software dat het kleine operating systeem van de USB  kan bewerken, dan is het probleem deels verholpen. Met deze software kan data verwijderd worden, maar de volgende uitdaging is om het weer te uploaden met een beveiliging of autorun. Zonder er een beveiliging op te zetten, kan de data vrij snel op de sticks gezet worden. Met een beveiliging, dat hang ervan af of de leverancier hier de juiste software voor heeft om dit uit te voeren. Zoals u ziet, kan dit aardig wat buikpijn veroorzaken.

Het beste om te voorkomen of het risico te beperken dat er fouten ontstaan is om simpelweg screenshots aan te vragen en deze nauwkeurig na te kijken of een proef usb te ontvangen voordat het gros in productie gaat. De zaken achteraf proberen recht te trekken zorgt vaak voor een stressvolle en soms ook duur proces.

Hoe wist u een Flash drive of SD card