Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  September 10, 2014

Wegwerp USB Flash Drives – Mythe of Realiteit?

disposable USBIs een wegwerp USB flash drive nou echt of is het een mythe, ontstaan als een hersenspinsel van een of andere creatieve marketeer? Zijn de USB flash drives van karton en ander gebruikt materiaal nou echt niet belastend voor het milieu, kunnen ze worden gerecycled en is het mogelijk dat hun geheugen hergebruikt kan worden?

De waarheid is dat reclame mannen flinke bedragen ontvangen om het concept van wegwerp USB flash drives te promoten en in campagnes te verwerken. Maar de meeste USBs zijn dan geen flash drives, maar simpelere USB web sleutels.

USB sleutel

De USB web sleutel is een product dat lijkt op de flash drive, maar heeft maar een doel en dat is het openen van een website op de computer of mac zodra hij wordt aangesloten. Verder kan er niets op deze USB web sleutel opgeslagen worden. De gebruiker kan niet de geheugencapaciteit  voor andere doeleinden gebruiken. Dus dit product wordt voornamelijk voor web promoties gebruikt, of om nieuwe bezoekers naar een website te lokken. Na gebruik is de web key over het algemeen onbruikbaar geworden en kan over het algemeen simpel worden gerecycled.

Doordat de web keys vrij nieuw zijn en anders dan normale USB flash drives, trekken ze de aandacht en nieuwsgierigheid van gebruikers. Omdat mensen de neiging hebben om ze aan te sluiten om maar te zien wat er gebeurd, zijn ze ideaal voor  direct mail campagnes of als bijlage in een tijdschrift. Het concept is vrij effectief.

USB flash drives

boardy usb driveDe USB flash drives zijn eigenlijk te duur om als wegwerpartikel gezien te worden, zelfs diegenen met een relatief klein geheugen van minder dan 1GB. De prijzen van bedrukte USB flash drives worden steeds lager, en ze worden door de klanten nog steeds als hoogwaardige promotionele items gezien. Er is geen bedrijf dat zal suggereren dat een geschenk meteen weggegooid moet worden nadat de boodschap is overgebracht.  Niet alleen omdat dit niet ten goede komt voor een milieu bewuste reputatie, maar in het ergste geval zal dit ook de zichtbaarheid van het bedrijfsmerk erg minimaliseren.

Als de prijzen van USB flash drives – al dan niet bedrukt -verder zal blijven zinken, zullen wegwerp USB flash drives meer en meer op de markt verschijnen. Vandaag de dag hebben de fabrikanten van USB sticks het punt bereikt dat zij stoppen met het maken van bepaalde items omdat het simpelweg niet meer rendabel is. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom het zo moeilijk is om USB geheugensticks van 64MB, 128MB of lager dan 1GB te verkrijgen?

“Wegwerp” USB flash drives, te koop aangeboden voor een paar centen, bestaan niet. And als de huidige trend doorzet, zullen ze ook nooit bestaan. Echte wegwerp USB flash drives zijn alleen maar mogelijk als bedrijven die dit concept willen gebruiken bereid zijn om meer aan hun promotionele artikelen te besteden, gezien ze duurder zijn maar ook omdat de boodschap over dient te komen dat men een goed werkend artikel niet zomaar weggooit.