Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  March 5, 2015

Eindelijk! Kleine USBs die compatibel zijn met de laatste iPads en iPhones

istick

Ondanks hun flinke populariteit, worden iPads en iPhones vaak becritiseerd vanwege het feit dat er niet een USB drive op aangesloten kan worden. Met behulp van een USB drive zouden bestanden tussen persoonlijke computers en een mobiel apparaat snel overgedragen kunnen worden. Het gebrek aan USB poorten op iPads is door Microsoft aangegrepen in de reclame campagne voor het nieuwe Surface tablet.

Zet je bestanden over van je PC of laptop naar je iPad

De kwestie is dat het niet onmogelijk is om je bestanden tussen je computer en ipad over te zetten. Het is gewoon dat het een zeer langzaam en omslachtige methode is. Deze methodes zijn zeer frustrerend met name als je ze vergelijkt met het gemak waarmee je door middel van een USB je bestanden tussen twee computers kan delen. Je kunt bijvoorbeeld cloud diensten gebruiken – zoals dropbox-, je bestanden via iTunes overzetten of simpelweg mailen.

Maar een kleine onderneming uit Calfornie plant om een USB thumb drive te lanceren, welke compatibel is met iOS: de iStick genaamd. Deze thumb drive is speciaal ontwikkeld om bestanden over te zetten tussen PCs en iOS apparaten die momenteel gebruik maken van de Lightning connector van Apple. Daarbij is het ook mogelijk om je bestanden op het apparaat zelf te bekijken of af te spelen, zonder deze eerst over te moeten zetten en daarmee geheugen van het doel apparaat te gebruiken.

iStick is de eerste thumb drive die compatibel is met de Lightning connector

Het bedrijf heeft Kickstarter gebruikt om iStick te financieren. Ze wilden  $100,000 verzamelen, maar kregen uiteindelijk $1.1 miljoen.

Het testen van de pre productie versies van deze thumb drive en zijn applicatie toonden aan dat het ook echt werkte, net zoals geadverteerd. Ondanks dat het product nog een aantal bugs had die aangepast moesten worden voordat het de deur uit gaat, wordt het zeker zeer gewaardeerd door iPad en iPhone gebruikers.

De iStick is een rechthoekig, klein plastic apparaatje met een schuifknop in het midden. Wanneer de knop wordt geschoven, kan je het aan de ene kan met een USB aan een PC of Mac verbinden en aan de andere kant met de Lightning connector van een iPad of iPhone. .

Het bedrijf dat de iStick maakt heet Sanho en komt uit Freemont. Dat de iStick duurder is dan normale USB thumb drives komt, volgens het bedrijf, omdat het moet voldoen aan de Apple specificaties.

De iStick is erkend als de eerste thumb drive die compatibel is met de Lightning connector, ondanks dat er eerdere pogingen zijn geweest zoals bijvoorbeeld de AirStash welke geen iOS connector had en bestanden tussen iPads en iPhones draadloos overdroeg.

De iStick functioneert op een zeer simpel principe: je upload bestanden van je PC of laptop op je iStick en met de schuifknop verschijnt de Lightning connector die je vervolgens aan je iOS apparaat aansluit. Zodra het is aangeloten verschijnt de iStick app. Deze applicatie zorgt ervoor dat je de bestanden die op de je Thumb Drive staan kunt afspelen, bekijken of over te zetten. Geen internet connectie nodig en de bestanden die je op je mobiele apparaat hebt overgezet staan nog steeds op het apparaat ook als je het weer hebt losgekoppeld.

Kan je je voorstellen om je iStick met werk documenten, muziek, films en andere type bestanden te zetten en deze te gebruiken wanneer en waar je wilt zonder dat het geheugen van de iPad of iPhone in beslag neemt of je een internet connectie nodig hebt? Ik durf mijn iPad erom te wedden dat vele Apple gebruikers dit zeker zullen waarderen!

Share Button