Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  januari 19, 2015

Geweldige USB applicaties die uw leven gemakkelijker maken

portable-usb-applications

USB applicaties is dragebare software dat alleen functioneert vanaf een USB memory stick in plaats van hun gast computer. De populariteit van draagbare USB apps in de afgelopen jaren gegroeid. Voornamelijk vanwege het feit dat ze zo gemakkelijk toegankelijk zijn en net zo goed functioneren als gelijkwaardige applicaties die op Macs en PC lopen. Maar het grootste voordeel is dat de meesten gratis te downloaden en te gebruiken zijn.

Deze applicaties zijn voornamelijk handig als u regelmatig gebruik maakt van vreemde computers. Wanneer u het apparaat in de computer plugt, zullen de applicaties vanzelf opstarten vanuit hun eigen menus. En daarbij hoeft u niets op de computer te installeren waardoor u ook geen sporen achterlaat.

Hier vindt u een lijst en beschrijving van de meest populaire draagbare USB applicaties:

VLC Media Player

Een geweldige USB applicatie voor een veelzijdige en tevens simpel te gebruiken media player. Behalve dat het een minimale opstart tijd heeft, ondersteunt deze media player vele formaten, inclusief Cds, DVDs en digitale streaming. Het biedt u ook nog de mogelijkheid om video’s en audio’s te bekijken terwijl het wordt gedownload. Het simpele design zonder franjes zorgt ervoor dat er de aandacht vollegdig naar het kijken van de filmpjes gaat. Het inclusieve codec pakket zorgt ervoor dat u geen andere codecs apart hoeft te downloaden.

Website

Abiword

Deze gratis applicatie is de perfecte tool voor tekstverwerking. Met Abiword  kunt u de meest gebruikye bestandstypes lezen – zoald Word Perfect, Google Docs, Microsoft Word, of html pagina’s – en het kan ook zeer efficient documenten in een ander documentformaat omzetten. En als toegift heeft dit programma ook nog een grammatica en spellingscontrole. .

Website

Filezilla

Dit is de draagbare en gratis versie van de beroemde FTP tool welke beide server en klanten functies aankan. Zijn simpele interface zorgt voor mobiel bestanden editing, samen met een aanvullende drag-and-drop tool. Deze geweldige USB applicatie biedt ook timeout detectie, samen met download en upload opties en is dus onmisbaar voor bestanden management voor onderweg.

Website

TrueCrypt

Deze draagbare USB applicatie is perfect als u uw bestanden veilig wilt houden, met name wanneer u reist en veel onderweg bent. Door het gebruik van real-time encryptie algorithmen, biedt deze draagbare encryptie app bescherming en privacy voor al uw gevoelige informatie. Dit programma biedt u de mogelijkheid om moeilijk te kraken paswoorden te installeren. Desalniettemin mocht u deze paswoorden kwijt raken, dan kunt u niet meer bij uw informatie. Zodra deze sleutels en paswoorden zijn ontcijferd voor gebruik op een PC , zijn alle opgeslagen bestanden weer normaal toegankelijk.

Website

Puppy Linux

Deze software is ontworpen voor USB drive compatibele bestuurssystemen en is in staat om snelle boot ups en effectieve thumb drive gebruik door te voeren. Het simpele desktop layout zorgt ervoor dat het gemakkelijk in gebruik is en visueel zeer aantrekkelijk is. Puppy laat u gebruik van verschillende webbrowsers maken, inclusief Netsurf, Opera, Firefox etc. Het systeem is in staat om all noodzakelijke basisfuncties uit te voeren en veel meer:  data compressie en FTP,  graphics editor, email, disc brander, media player, word processor, bestanden manager, web browser, en vele andere functies.

Website

CCleaner

Deze geweldige onderhouds USB applicatie zorgt ervoor dat alle ongewenste cookies, geschiedenis en tijdelijke bestanden opgeruimd worden. Het regelt ook ongewenste inschrijvingen in registers.  CCleaner zorgt er niet alleen voor dat uw systeem sneller is, maar het waarborgt ook meer privacy. Dankrij de draagbare features, deze applicaties kan perfect gebruikt worden mochten systemen langzamer worden vanwegen grote bestanden.

Website

Firefox

Deze draagbare versie van de bekende browser zorgt voor een gevoel van comfort, alsof u thuis aan het browsen bent. Deze geweldige applicatie heeft al uw paswoorden, webgeschiedenis, favorieten en cookies opgeslagen. De versie van de applicatie is inclusief automatische updates en pop-up blokkering. Het progamma is perfect compatibel met Mac en Windows. Door het gebruik maken van deze webbrowser zorgt u ervoor dat het systeem uw werk veilig houdt.

Website

Sudoku

Dit hersenbrekende puzzel spelletje is zeker weten een van de meest beroemde spelletjes die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Door deze applicatie op een USB stick op te slaan, kunt u het gebruiken waar en wanneer u maar wilt. Afhankelijk van hoe goed u bent, kunt u uit verschillende moeilijkheidsgraden kiezen. De gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat u het aantal nummers kunt aanpassenn. Mocht het echt niet lukken om de puzzel op te lossen, dan is er een functie beschikbaar waar u de oplossing kunt zien.

Website

Skype

Ongetwijfeld is Skype een van de meest populaire en meest gebruikte communicatie middelen. De reden waarom is gemakkelijk te zien! De draagbare versie heeft bijna al dezelfde kenmerken als de gewone desktop versie. Met de mobiele versie kunt u documenten versturen, berichten naar al uw contactpersonen sturen of internet telefoongesprekken voeren. En het werkt allemaal zonder dat u het programma op uw hard drive hoeft te installeren. Sterker nog, het is zelf een tik sneller! I

Website

FrostWire Portable

Dit is een in Java geschreven peer-to-peer bestanddeling applicatie, inclusief  bittorrent, gnutella, aen andere verglijkbare mogelijkheden. Met deze geweldige applicatie  kunt u heel eenvoudig uw favorieten programma’s, spelletjes, video’s, audio, text en beeldbestanden delen.

Website

PStart

Dit is een uitermate goede mobiele launcher speciaal ontwikkeld voor om draagbare apps. mOmdat het zo gemakkelijk in gebruik is, biedt het u snelle toegang tot alle tools die op us USB memory drive geinstalleerd zijn.

Website

Behalve dat u uw favoriete software overal mee naar toe kunt nemen, of uw documenten onderweg kunt bewerken, zorgen deze prachtige applicaties ervoor dat elke computer eigen voelt. Daarentegen als u het meeste uit al deze mobiele applicaties wilt halen, zorg er dan wel voor dat ze altijd op de laatste stand zijn en let op de nieuwste releases. Ondanks het feit dat vele applicaties nog steeds niet in een mobiele draagbare versie beschikbaar zijn, zijn de software ontwikkelaars er zeer bewust van dat men heel graag hun favoriete app bij zich draagt. Wees dus geduldig, het komt vanzelf!