Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  November 10, 2014

Hoe repareert u USB port problemen

fix-USB-port

Regelmatig klagen gebruikers erover dat hun USB ports niet werken, of dat hun PC of laptop de USB sticks niet herkent. Hier zijn vijf mogelijke manieren om dit probleem aan te pakken, tenminste wanneer het probleem niet driver gerelateerd is.
Allereerst moet u uit zien te vinden wat de bron is van het probleem met de USB ports. Dit kan een fysiek probleem zijn met uw USB apparaat, of het kan te maken hebben met de benodigde USB drive. Maar, een andere reden kan ook zijn dat uw USB port beschadigd is of niet actief. Hier zijn een aantal opties om dit probleem op te lossen, u kunt ze met succes uitproberen.

1. Controleer voor beschadigingen

Onderzoek het USB apparaat, de USB kabel en alle connectors op scheuren of beschadigingen. Verzeker u er ook van dat het USB apparaat wat u gebruikt niet fysiek kapot is.

2.Verbind uw USB stick met een andere computer

Hiermee kunt u controleren of het probleem niet met uw USB stick of apparaat te maken heeft en dat het niet kapot is.

3. Verbind het opnieuw met uw computer

Mocht u al uw USB stick of USB apparaat aan een andere PC of laptop hebben aangesloten en het werkte, probeer dan een andere USB port dan diegene die u normaal gebruikt.
Mocht u dan een foutmeldings-bericht krijgen op uw PC telkens wanneer u uw USB stick of apparaat aansluit, probeer dan de optie 5 van de lijst hieronder.

4. Herstart uw computer

In sommige gevallen reageert uw laptop of computer niet meteen wanneer u de USB weer aansluit. Start uw computer opnieuw op en probeer het nog een keer.

5. Controleer uw apparaat instellingen

Mocht na de bovenstaande adviezen uw USB nog steeds niet worden herkend, controleer uw apparaat instellingen.
Controleer of de USB controller of USB root hubs met een rode X zijn gemarkeerd, als dat het geval is, click dan op de “zet aan” knop om het te activeren.
Wanneer de apparaten met een geel waarschuwingssignaal zijn gemerkt, dan is de oplossing om de drivers opnieuw te installeren.
Zoals u kunt zien, zijn er verschillende problemen die foutmeldingen bij uw USB port kunnen veroorzaken waardoor het niet werkt. Om deze op te lossen, moet u eerst het probleem identificeren. Controleer eerst of de USB stick of de USB port beschadigd is, probeer dan de connectie met de PC en het USB apparaat te herstellen, en controleer daarna of het probleem niet gerelateerd is aan de driver. Share Button