Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  January 14, 2015

Hoe USB kabels correct aansluiten

usb-in-laptopVind u het lastig om uw kabels goed naar de juiste Type A USB aan te sluiten? Zorgt dit simpele proces voor frustratie, irritatie en talloze mislukte pogingen waardoor u wenst dat type A USB kabels omkeerbaar zouden zijn? Als u op deze vragen allemaal JA hebt kunnen antwoorden, dan zult u in dit artikel handige tips vinden hoe u deze puzzel kunt oplossen en hoe het in een keer goed kunt doen. Het is algemeen bekend dat  lightning connectors goed aan beide kanten aangesloten kunnen worden. Ook de vorn van micro of mini USB connectors zorgen ervoor dat het extreem gemakkelijk is om de juiste kant te vinden en ze correct aan te sluiten. Maar waarom bieden deze USB Type A kabels ons dan zoveel weerstand?

Hoe een USB correct aan te sluiten

Als u op zoek bent naar een kant en klare oplossing, dan heeft u de mogelijkheid om nu te leren hoe het moet. Over het algemeen hebben USB connectors, gezien hun promotionele doeleinden, logo’s aan een of beide kanten. En ook als ze geen logo hebben, zoek dan naar twee kleine gaatjes op de metalen connector. Wanneer u probeert uw USB drive in uw PC aan te sluiten, dan zou deze kant – in de meeste gevallen- naar boven moeten staan. Als u te maken heeft met een verticale aansluiting, zorg er dan voor dat het logo of de twee gaatjes aan de kant zitten die het verste van uw gadget zijn.  Als u met een scherm te maken heeft, dan moet het logo richting het scherm staan. Uiteraard is dit truckje niet geheel 100% dummy proof, want er zijn ook USb hubs die zich niet aan deze regel houden. Maar het vergroot zeker uw kansen om het nu in een keer goed te doen.

Maar, mocht deze methode u te ingewikkeld , dan is er nog een andere oplossing en deze komt regelrecht van Apple. In 2013 heeft Apple patent op een USB connectie vastgelegd, deze kan aan beide kanten gebruikt worden en kan zeer eenvoudig en succesvol in USB hubs ingeplugt worden. De beelden van de betreffende connector verschenen vorige zomer en zouden in de nieuwe iPhone geintegreerd worden. Maar dit nieuwe patent is nog altijd een goed bewaard Apple geheim. Dus, zolang type A contacten en kabels blijven bestaan is het aan te raden te oefenen met onze eerst genoemde methode.

Tegen het einde van 2013 is een nieuwe generatie USB apparaten aangekondigd uitgerust met een Type C connector, welke het mogelijk maakt om aan beide kanten aan te sluiten, net als Lightning cables. Ondanks dat het nog zeer utopisch en ver weg klinkt, ziet het ernaar uit dat de ultieme oplossing na is! 

ti