Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  October 1, 2014

Interessant feiten over de USB 3.0

usb 3.0Er worden steeds meer geavanceerde multimedia en opslag apparaten ontwikkeld en op de markt gebracht. Hiervan maken de meeste gebruik van USB technologie, maar nu blijkt dat de huidige USB 2.0 connectie snelheid niet meer voldoende is. Met meer dan 6 miljoen ports verkocht, is de USB 2.0 nog net zo populair als een paar jaar geleden toen het net op de markt kwam. Maar we hebben nu snellere USB overdrachtsnelheden nodig voor onze nieuwe high media pixel digital camera, terabyte externe harde schijven of multi-gigabyte mobiele telefoons. Met een snelheid van 480 Mbps op papier, maar in werkelijk een maximum connectie van 320 Mbps, is de USB 2.0 achterhaald.

En dus, valt onze aandacht op de USB 3.0.

De USB 3.0 memory drive of andere hoogwaardige media apparaten bieden een grotere bandbreedte welke nu nodig is voor normale en extreme eindgebruikers. Om snelheden van 5Gbits per seconde te halen, heeft de USB 3.0, die in 2008 geintroduceerd is, een nieuwe transfer modus – de Super speed- toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de overdracht 10 keer sneller gaat dan de USB 2.0 of gelijkwaardig. De USB 3.0 worden gemaakt met een dual-bus, wat betekend dat het volledig compatibel is met USB 2.0 en USB 1.1. Het echte verschil tussen apparaten die USB 3.0 of de overige methoden gebruiken, is het protocol en de electrische interface. Dus plug gewoon uw oude apparaten in en het werkt. Uiteraard zullen uw USB 2.0 flash drives niet zo snel zijn als een USB 3.0 memory drive, zelfs als u deze in een 3.0 port plugt. En u zult geen pop up zien dat zegt: “Uw apparaat kan sneller werken als u het met een SuperSpeed port verbindt” wanneer u uw USB 3.0 in een 2.0 port plugt.

De eerste USB 3.0 eind-gebruiker apparaten

De eerste USB 3.0 eind-gebruiker apparaten werden aangekondigs en verscheept door Buffalo Technology in November 2009 en de eerste gecertificeerde USB 3.0 consumenten producten werden aangekondigd in Januari 2010 op de Las Vegas Consumer Electronics Show, samen met de twee moederboarden van ASUS en Gigabyte Technology. Als belangrijkste producenten van de USB 3.0 kunnen we  Texas Instruments, Renesas Electronics, Nvidia, ASMedia Technology, Fresco Logic, Etron, VIA Technologies en NEC noemen.

usb 3.0 stickOp 14 september 2009, Freecom kondigde de USB 3.0 externe harde schijf aan en op 4 januari 2010 werd een kleine draagbare  HDD met PC Card voor laptops geintroduceerd. In 2011, Toshiba presenteerde de eerste laptop met  USB 3.0 en Bluetooth 3.0, Toshiba Qosmio X500 genaamd. En Sony released een nieuwe serie van de VAIO laptops met USB 3.0. Vanaf april 2011, zijn de Inspiron en Dell XPS series ook verkrijgbaar met USB 3.0 ports.

Ook Linux ondersteunt USB 3.0 sinds versie 2.6.31, welke in September 2009 gelanceerd werd, en Windows 8 is het eerste Microsoft gebaseerde systeem en geintegreerde ondersteuning voor de USB 3.0 aanbied.

Dus, een grotere bandbreedte tot 5Gbits per seconde, een sneller identificatie, verbeterde stroomtoevoer en management effiecientie, verhoogde capaciteit om USB apparaten met stroom te voorzien en compatibilietit met andere USB connecties, zijn de belangrijkste attributen en voordelen van de USB 3.0 technologie, poorten en apparaten.

 USB 3.0 – Alles wat u moet weten in een minuut