Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  december 8, 2014

Panda Cloud Antivirus 3.0 met USB drive Rescue Kit

panda-security

Afgelopen 8 mei, heeft Panda Security de release van Panda Cloud Antivirus 3.0, de laatste versie van het zeer populaire  cloud gebaseerde anitvirus applicatie aangekondigd. We hebben het geprobeerd en we moeten bekennen dat het snel en licht is zonder op de functionaliteit in te boeten.

De 3.0 versie heeft een interface in de stijl van Windows, net zoals vele andere veiligheidspakketen tegenwooordig en hierdoor niet geheel origineel, maar het kleine antivirus systeem ziet er goed uit en is gemakkelijk in gebruik. Gebruikers kunnen tegels herschikken en verplaatsen mochten ze dit willen.

Panda Cloud Antivirus 3.0 Free

Naast vele andere verbeteringen heeft de Panda Cloud Antivirus 3.0 Free, twee grote features die voorheen alleen beschikbaar waren bij de betaalde Pro versie. Ten eerste, gebruikers kunnen scans inplannen die lopen terwijl u er niet bij bent. En ten tweede het heeft een automatische USB ‘vaccinatie’ wat ervoor zorgt dat uw computer beschermd blijft van autorun virussen.

Standaard in zowel de gratis als de betaalde versie, zijn real-time antivirus en spyware protectie en het monitort en spot zelfs de nieuwste malware. Ook met URL monitoring, voorkomt de 3.0 versie van de Panda Cloud Antivirus toegang tot gevaarlijke websites en de Process Monitor identificeert en highlights programma’s met open network connecties en biedt de gebruiker de mogelijkheid om deze individueel te blokkeren.

Er zijn vele andere handige opties in de nieuwe 3.0 editie, maar we gaan hier niet allemaal in detail op in. Een aspect wat ons zeer beindrukt heeft, is de creatie van een herstartbare ‘rescue’ USB drive, en deze is voor beide de gratis als de betaalde versie beschikbaar. Door opnieuw te starten vanaf een USB stick, verwijderd Panda zelfs de meest hardnekkige virussen, malware en spyware waardoor uw computer schoon en veilig blijft. En als alternatief voor de ‘bootable USB drive rescue kit’, biedt Panda ook nog een cloud cleaner.

Het werkt als een zeer lichte antivirus applicatie, uw bestanden worden geanalyseerd in de cloud en de applicatie heeft ook nog eens toegang tot de laatste virus updates.

Panda Security heeft ook nog het  “Panda Account” geintroduceerd, waar gebruikers producten kunnen downloaden, instellingen kunnen aanpassen en toegang hebben tot belangrijke informatie. Ondanks dat dit meer een marketing initiatief is, kan het ook erg handig zijn.

Over het algemeen is de 3.0 editie een zeer gewaardeerde update en de aanvullende planbare scans, de mogelijkheid van netwerk monitoring en de bootable USB drive rescue kit zorgen ervoor dat Panda Cloud Antivirus 3.0 een zeer capabel en handige veiligheidspakket is. Dus, als u op zoek bent naar een lichtgewicht en gratis antivirus pakket, probeer de nieuwe Panda uit. Op ons heeft het zeker indruk gemaakt.