Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  December 1, 2014

Schets met de Lix 3D USB 3.0 Pen

lixpen

Er zijn vast van die momenten dat u op de opmerking ‘Je kan helemaal geen auto downloaden”, het liefste zou willen zeggen: “Tuurlijk kan dat!”. Met de Lix 3D pen, bent u niet in staat om uw eigen auto te creeeren of andere FX extravaganza, maar het is een aardige step in de goede richting.

De Lix 3D Pen

De Lix 3D Pen zorgt ervoor dat u dingen kunt creeren waar u anders het huis voor moet verlaten om dit aan te schaffen. Dus, als u een creatieveling bent, maar geen zin heeft om u aan te kleden en de deur uit gaan om te lopen, rijden of wat dan ook om, dan zult u de Lix 3D Pen als een zeer waardevolle stap in de toekomst ervaren en het ziet er ook nog eens cool uit.

Wanneer we over het algemeen aan het werken met 3D printers denken, verwachten we grote vierkante apparaten, maar deze 3D printer beloofd de kleinste en lichtste 3D printer op de markt te zijn. Daarbij kunt u ook ng eens met Lix in de lucht schetsen. Dus geen CAD schematische diagrammen of andere formaten meer als u uw creatie of een fysieke kopie van een object wilt omzetten. U bent in staat om in de lucht te tekenen en er is geen limiet aan hoe groot uw creatie kan zijn.

UIteraard, als u een zeer gedetailleerd ontwerp wilt maken zoals een auto, dan heeft de Lix zijn beperkingen. Maar voor professionals en hobbyisten die graag snel een schets willen maken of hun ideeen in het echt willen zien, dan biedt de Lix 3D pen een zeer snelle uitkomst.

Het enige nadeel aan dit geweldige nieuwe stukje technologie is het navullen. De vulpatronen kunnen maar 5 minuten mee, met andere woorden u kunt maar 5 minuten tekenen voordat u het weer moet vervangen. Maar als navulverpakking zijn er zakken van 30 12 inch ABS/PLA rods, welke maar $ 10 kosten, dus dat mag geen groot probleem zijn.

Wat erg positief is, is dat de Lix 3D pen alleen stroomvoorziening nodig heeft door middel van een USB 3.0 poort, en hierdoor is het binnen een minuut op de juiste ‘temperatuur’ om ermee aan de slag te gaan.

Wij vonden de Lix 3D pen erg interessant en ondanks dat het zeker niet een gadget is voor iedereen, het geeft een goed inzicht of wat voor een toekomstige ontwikkelingen we mogen verwachten. Het product is beschikbaar op Kickstarter. Volgens Kickstarter en de ontwikkelaars van Lix, is het navulsysteem van het apparaat nog te langzaam en wordt verder ontwikkelt. Daarom moeten we het tot de definitieve release van het product het met eta test video’s van het product doen.