Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  October 3, 2014

USB Flash Drives: een uitleg

KAY 8 GB USB Flash DriveUSB flash drives zijn een van de meest populaire relatiegeschenken, incentives en weggeefartikelen van de afgelopen jaren geworden. Maar desonkans weten vele mensen niet hoe deze geweldige apparaten, waarmee u bestanden eenvoudig kunt delen en opslaan, precies werken. Net als andere computer gerelateerde apparaten, bestaat de USB flash drive uit verschillende componenten, maar er zijn drie onderdelen die duidelijk het verschil in kwaliteit maken. De eerste is het Type A USB connector (het ‘mannetje’), welke een interface naar de computer maakt. Het tweede deel is de USB opslag controller, deze heeft een kleine microcontroller met een kleine capaciteit aan ROM en RAM. En het derde component is de NAND flash memory, dit is de chip waar uw digitale data op wordt geslagen.

USB flash drive printed circuit board

USB Flash Drive circuit boardDe USB memory drive heeft een kleine small printed circuit board, welke geintegreerd is in het omhulsel en als integrale connector voor de computer gebruikt kan worden. De flash drive kan worden verbonden met het computer systeem door middel van een directe connectie of via een USB hub. Meestal hebben de memory drives geen andere stroomvoorziening nodig dan wat de computer voorziet, dus wanneer het wordt aangesloten en het apparaat geactiveerd wordt, herkend het computer systeem het apparaat als een ‘los’ of ‘vervangbaar’ apparaat en u heeft nu toegang tot de data welke erop staat of eventueel bestanden erop laden. De moderne USB flash drives zijn vergelijkbaar met de normale hard drives, maar het enige verschil is dat de USB controller kan bepalen waar de informatie precies wordt opgeslagen.

Ondanks dat de naam anders suggereert, kan de USB flash DRIVE nergens anders werken dan verbonden met uw computer. De term ‘drive’  wordt gebruikt omdat de lees en schrijf functies op dezelfde wijze gebeurd als hun mechanische broer, want ze werken met hetzelfde systeem.

Kort samengevat, USB sticks hebben geen extra stroom nodig, behalve wat ze via uw computer krijgen, verder hebben ze geen mechanische onderdelen zoals floppy disks, ZIP drives en CDs of DVDs, wat ze betrouwbaarder en robuuster maakt.

De USB connector

Dit is het deel wat het meest wordt blootgesteld en dus beschadigd kan worden, dit onderdeel wordt vaak beschermd met een cap dat kan worden verwijderd wanneer dat nodig is. Afhankelijk van het type en model van de USB kunt u een connector ook uit de het omhulsel schuiven. Dankzij de USB connector kunt u verbinding maken met uw computer door de USB connector aan de USB port aan te sluiten. Maar er zijn ook flash drives en andere vormen van interfaces, waar we een andere keer dieper op in zullen gaan.

Het zal u vast niet verbazen dat de meeste USB memory drives en hun componenten in het verre Oosten worden gemaakt door bekende merken als Micron, Intel, Samsung en Hynix. Wanneer deze samengevoegd worden en bedrukt, zijn het geweldige marketing en reclame tools die elk bedrijf kan gebruiken.

Flash memory chip

USB flash drove memory chipHet meest kostbare en kwalitatief beste onderdeel van een USB drive is, is de flash memory chip. Wanneer u besluit dat het tijd is voor uw bedrijf om te investeren in met logo bedrukte USB sticks, zorg er dan voor dat uw leverancier u de fabrikant noemt dit component maakt. Gerecycelde of lage resolutie flash memory chips zorgen voor lage kwaliteit en betrouwbaarheid, welke tot 40% van operationeel falen leidt. Uiteindelijk betaalt u meer ondanks dat de prijs stukken lager is. Geen enkel bedrijf wil zijn klanten geschenken van slechte kwaliteit geven, want dit weerspiegelt zich op het merk en daarmee de reputatie van uw bedrijf. U wilt toch niet goedkoop overkomen?

 

Biwin Fabrieks Tour — Hoe SSD en USB flash drives worden gemaakt