Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  August 18, 2014

USB Sticks: de makkelijkste manier om bestanden op te slaan

USB flash drive

Voor de komst van USB flash drives was het overdragen, delen en opslaan van digitae data niet eenvoudig. Uiteraard waren er floppy disks en ZIP drives en daarna kwamen de CD’s en DVD’s. Maar deze hadden beperkte opslag en met de groeiende behoefte aan opslag vandaag… stelt u eens voor om dit voor muziek op films te moeten gebruiken.  Een DVD zou het nog aankunnen, maar wat betreft betrouwbaarheid en duurzaamheid staan USB flash drives wel aan de top. Hoe u het ook bekijkt. We durven zelfs te zeggen dat dit een van de meeste belangrijkste IT ontwikkelingen is geweest van de laatste jaren, zeker voor de ‘gewone’ gebruiker.

Compatibileit en Draagbaarheid

Als het om de compabiliteit en draagbaarheid gaat, staan deze geweldige apparaten aan de top en hebben ze (wederom) geen concurrentie. Elke desktop, notebook of laptop tegenwoordig  op de markt heeft een passende USB port. Geen speciale hardware of software is nodig om ermee aan de slag te gaan. Temeer, ze zijn zo ontworpen dat ze lichtgewicht zijn en alle maten verkrijgbaar waardoor ze extreem draagbaar zijn en makkelijk in een portemonee of broekzak meegenomen kunnen worden. Dankzij de variatie aan ontwerpen en vormen, zijn dit niet alleen simpele opslag apparaten, maar ook een efficiënt en aantrekkelijk middel dat ons in ons dagelijkse leven helpt.

Het is niet moeilijk om een USB stick te gebruiken. Ieder die een computer kan bedienen kan dit apparaat gebruiken. Dit gegeven zorgt ervoor dat ze zo populair zijn, maar is tegelijkertijd ook het grootste probleem, of beter gezegd risico, zeker wanneer je gevoelig informatie erop slaat. Hun kleine formaat en lichte gewicht zorgt ervoor dat ze gemakkelijk kunnen kwijtraken en u zult het pas merken wanneer het te laat is. Dus, mocht u gevoelige of vertrouwelijke informatie willen opslaan, zorg er dan voor dat u uw opslagapparaat beschermt. Op de USB flash drives kunt u van verschillende encrytptie methoden of paswoord beveiligingen installeren, zodat uw digitale data veilig bewaard blijft en u zich geen zorgen hoeft te maken over waar uw USB stick is gebleven.

De aanschaf van een USB flash drive

Wanneer u besluit om een USB flash drive aan te schaffen, ga niet voor de goedkoopste versie. Ze zijn niet voor niets goedkoop. De meesten zijn van lage kwaliteit, hebben een korte levensduur en functioneren slecht. Grote merken bieden garanties aan, waarvan sommigen zelfs meer dan 5 jaa, plus zijn het stevige apparaten en bieden ze de prestatie wat u verwacht. Dus, als u alle tijd van de wereld heeft en het maakt u niet uit hoelang u met uw USB memory drive doet, koop dan niet een USB van een top merk.

Bekijk onze winkel voor USB sticks,  vind het model wat u leuk vindt en laat het op maat maken. Of u ze nou voor persoonlijk gebruik, het creeeren van een eigen merk of als relatiegeschenk wilt gebruiken, als u ze voor uw bedrijf wilt gebruiken maak dan gebruik van de USB flash drive flexibiliteit, opslagvermorgen en gebruiksvriendelijkheid.Wij adviseren u vakkundig en graag u betrouwbare partner en leverancier.

De ontmaskering van een nep USB Drive!