Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  februari 10, 2015

USB sticks voor marketing doeleinden – de fotograaf

ZonJa kaEn Op mEncustom-usb-for-photographers

Het is geen nieuws voor de lezers van onze blog dat op maat gemaakte USB memory drives een van de meest invloedrijke en efficiente promotionele geschenken is geworden, ze worden veel gebruikt door bedrijven in elke denkbare niche: van restaurants tot accountant bureau’s, onderwijsinstellingen, auto dealers of dieren speciaal zaken. Dus waarom niet dezelfde opties en mogelijkheden bieden aan professionele fotografen?

Zelfs als je extreem goed bent in wat je doet, je de nodige creativiteit en expertise bezit om de foto’s in een aantrekkelijke levenslange herinnering om te zetten, het promoten van je naam is geen gemakkelijke taak. Als je tot nu toe altijd je digitale foto’s op mooi verpakte DVD’s aan je klanten hebt geleverd, is het wellicht nu tijd om eens wat anders te proberen. En dit zijn de redenen waarom.

Zelfs als de DVDs schitterend verpakt worden met een paar extra lintjes, doen de recente technologische ontwikkelingen je moeite teniet en ziet het er ouderwets uit. Laten we eens de nieuwe MacBook Pro’s nemen. Je weet toch dat deze niet meer met een disc lezer gemaakt worden, toch? Mocht je klant een MacBook Pro hebben, dan is je schattig versierde DVD nutteloos!  De conclusie is daarom ook simpel: DVD’s zijn ouderwets geworden als het gaat om het leveren van je digitale foto’s aan je klanten. Ondanks dat je nu wellicht maar een handvol klanten hebt waar dit een probleem kan zijn, wil je toch geen item geven welke ze in 2 tot 3 jaar niet meer kunnen gebruiken? Toch?!

En, om nog een stapje verder te gaan, denk eens aan het volgende scenario: je klant vindt een laptop met een CD/DVD speler, doet de DVD erin, en wacht op het laden van de foto’s. Maar er gebeurt niets, dus hij/zij haalt de DVD er weer uit en wat blijkt: de DVD is beschadigd! Al die schitterende opnames die je met je klant wilde delen zijn nu verwoest door een technisch probleem wat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Ondanks dat DVD’s lange tijd een van de pilaren van de foto industrie zijn geweest, kan men hun nut tegenwoordig in vrage stellen. En dit vanwege drie redenen: kosten, overbodigheid en gebruiksgemak. Daarom is het tijd om verder te gaan en andere opties te overwegen.

En wat is dan een betere optie dan op maat gemaakte USB memory drives? Als je wilt weten waarom het overstappen naar USB memory drives een goed idee is, zijn hier een aantal zaken die je in overweging kunt nemen:

USB memory drives zijn goedkoop!

En je hoeft ze niet eens in grote getale in te kopen! Een van de voornaamste redenen dat mensen zo terughoudend zijn om op USB memory drives over te stappen is dat ze denken dat USB flash drives duurder zijn dat dat ze eigenlijk zijn. Daarbij denken mensen over het algemeen dat om het betaalbaar te houden, men meer moet aanschaffen dan wat men eigenlijk nodig heeft. En dat is complete onzin! Er zijn vele fabrikanten die hun klanten de mogelijkheid bieden om hun USB memory sticks op maat te laten maken tegen betaalbare prijzen. Zelfs als je maar een kleine partij op maat gemaakte USB flash drives nodig hebt, kan dat voor aan aannemelijk bedrag. Dus als je een zelfstandig fotograaf bent die maar 10 tot 20 op maat gemaakte USB memory drives per jaar nodig heeft, is dit goed nieuws.

Daarentegen, als je een studio hebt met flinke omzet, kun je profiteren van goede prijs deals als je grote partijen op maat gemaakte USB’s bestelt.

bulk-usb-for-photographers

Op maat gemaakte USB voor fotografen kan merk zichtbaarheid vergroten.

camera-usb-stickHet maakt niet uit wat voor type evenement je over het algemeen verslaat – zij het huwelijken, sport evenementen, familie reunies, bedrijfsevenement of school foto’s – je wilt een goed indruk maken op je klanten en tegelijkertijd je naam promoten. Van de verpakking tot de USB drive zelf, alles kan naar smaak en verwachtingen op maat gemaakt worden: van ontwerp tot kleur, maat, geheugencapaciteit, gegraveerde logo’s of een slogan. Je verbeelding is je enige beperking. Door het leveren van bedrukte USB memory drives, zullen je klanten aan je denken elke keer als ze de foto’s laten afdrukken en aan de geweldige service die ze ontvangen hebben terugdenken. Het bedrukte logo doet ze ook terugdenken aan de plezierige ervaring die ze met jou hebben gehad en daarmee vergroot je de kansen dat ze je diensten aan anderen aanbevelen.

En, gezien we tegenwoordig in een digitaal tijdperk leven, zal het geen verrassing zijn dat mensen hun foto’s op sociale netwerken of per email delen. Als je een watermerk aan je geleverde foto’s toevoegd, betekent dit practisch gratis online marketing voor je merk, naam en diensten! En niet te vergeten dat het uploaden van foto’s van een USB stick veel sneller en gemakkelijker gaat dan van een DVD. En, geloof ons, het eerste wat mensen willen doen wanneer ze hun foto’s hebben ontvangen, is ze zo snel mogelijk met familie en vrienden delen.

Gezien professionele fotografen voornamelijk het van mond op mond reclame moeten hebben om hun bedrijf te laten groeien, maken op maat gemaakte USB sticks het erg gemakkelijk en persoonlijk om hun portfolio te delen en te tonen. De USB sticks voor fotografen zijn het perfecte middel voor de kunstenaar om zijn/haar werk te delen. De bedrukte USB stick wordt een reflectie van de kunstenaar zelf. De sticks kunnen worden bedrukt met de contact informatie of logo van de kunstenaar, en van te voren kunnen duizenden foto’s worden opgeslagen zodat deze makkelijk gedeeld kunnen worden. En een van de grootste voordelen is dat de sticks op elk moment kunnen worden geupdate met nieuwe informatie, foto’s en prijslijsten. Een promotionele boodschap – welke als eerste getoond wordt wanneer je klant de USB met een PC verbindt- kan ook van te voren worden opgeslagen, en daarmee herinner je hen aan jou voor het volgende evenement dat ze wellicht gaan plannen.

 

Hoe je met het verpakken van je op maat gemaakte USB memory drive een indruk kan maken  je klanten kan maken

Je kan jouw op maat gemaakte USB memory drives op een vele manieren verpakken. Hiermee versterk je niet alleen je merknaam, maar kom je ook heel professioneel over. Van kartonnen, glazen of metalen schatkistjes tot fluwelen of zijden zakjes, geschenkzakjes, of zelfsluitende bedrukte tasjes. Als je wilt, kun je zelfs een op maat gemaakt bedankt kaartje toevoegen. Of je kan zelfs een aantal afdrukken toevoegen zodat je klanten weten hoe een kwaliteits afdruk eruit ziet.

Een goede verpakking maakt niet alleen een goede eerste indruk, maar het zorgt er ook voor dat ze zich speciaal en zeer gewaardeerd voelen, en daarmee verbeter je hun houding ten opzichte van jou en je merknaam.

photographers-usb-packaging

Hoe je de capaciteit van je op maat gemaakte USB memory drive kan aanpassen naar behoefte

Het is algemeen bekend dat een USb memory drive veel meer data kan opslaan dan een gewone DVD. Als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in het fotograferen van bruiloften, kan je in je archieven nagaan hoeveel opslaggeheugen je nodig hebt en dit geeft je een goede richtlijn welke maat USB memory drive je moet bestellen. Als je niet meer dan bijvoorbeeld 4GB nodig hebt, dan is het zonde van je geld om items van 8GB te bestellen. Als de capaciteit soms varieeert, kun je altijd een aantal andere maten bestellen. Flexibiliteit kan – meestal – zeer nuttig zijn.

usb-sticks-size

Op maat gemaakte USB memory drives zijn veel betrouwbaarder en gemakkelijker in gebruik

Zonder twijfel kan een DVD gemakkelijker beschadigen dan USB drives. Daarbij zorgen de grootte en vorm ervoor dat ze niet echt gemakkelijk om mee te nemen. Dus waarom zou je DVD’s met USB memory drives vervangen? Om de simpele reden dat USB sticks lichter, kleiner, herschrijfbaar, sneller en veel duurzamer zijn dan CDs/DVDs, en de opgeslagen foto’s – of wat je er ook op mag opslaan – zijn beschermd tegen stof en krassen!

personalised-usb-for-photographers

Zijn bedrukte USB memory drives de perfecte tool voor professionele fotografen?

Hier geven wij een eenduidig antwoord op: JA! Sinds dat de consumenten markt langzaam maar gestaag zich in de richting van een disc vrij realiteit beweegt, wordt het per dag duidelijker dat DVD’s hetzelfde lot zullen ondergaan als VHS videobanden een aantal jaar geleden. Dus waarom hierop wachten in plaats van je klanten aangenaam verrassen? De beste manier om je merk te promoten en tegelijkertijd een langduringe indruk op je klanten te maken is door je werk op een gemakkelijke manier aan hen te leveren. Een goede professional kan het zich niet veroorloven om ouderwetse methoden aan zijn klanten te leveren, met name als deze altijd naar de laatste trends kijken. Sinds dat USB memory drives zo algemeen zijn geworden voor het snel uploaden, delen en opslaan van data, is het voor de hand liggend dat op maat gemaakte USB memory drives het perfecte promotionele middel zijn voor professionele fotografen. En met alle redenen die we hierboven genoemd hebben, is er absoluut geen twijfel mogelijk dat op maat gemaakte USB memory drives een win-win zijn voor zowel je klanten als jezelf!