Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  September 19, 2014

USB Web Key or USB Flash Drive

Choose between web key or flash drive

USB memory drives zijn algemeen bekend onder de meeste mensen en velen worden ook dagelijks gebruikt. Ze zijn geweldige opslag apparaten en ondanks dat ze veel digitale informatie kunnen opslaan, zijn ze klein van formaat, aantrekkelijk en gemakkelijk in gebruik. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom ze een van de meest populaire promotionele items zijn.

Omdat USB flash drives gemakkelijk op maat gemaakt kunnen worden door middel van het drukken of graveren van logo’s, namen of slogans, zijn bedrijven gek op ze en worden ze telkens weer in marketing campagnes opgenomen. Ook de mogelijkheid om product- of diensten presentaties, sales brochures, prijslijsten of andere multimedia files the pre-uploaden biedt bedrijven de mogelijkheid om belangrijke informatie aan (potentiële) klanten te sturen. Dit kleine apparaat biedt dit allemaal op een zeer kostengunstige wijze en tegelijkertijd is uw merk langdurige ‘in beeld’.

Ondanks dat de prijzen voor USB memory drives relatief laag zijn, – blijven dalen tot onder 2 Euro per stuk, inclusief bedrukking en data upload, – vinden sommige bedrijven ze nog te duur. Een oplossing hiervoor is de USB key of USB web key.

Wat is de USB key

De USB key is een zeer interessant en extreem goedkoop concept. Het apparaatje ziet eruit als een normale USB flash drive, wat het compatible met elke USB memory drive maakt. Ze hebben dezelfde variëteit aan kleuren en vormen, maar met een groot verschil: terwijl de normale USB flash drive grote hoeveelheden aan data kan opslaan welke men kan aanpassen of eraan toevoegen, heft de USB web key maar weinig geheugen en men kan er niets aantoevoegen.

Capaciteit

De USB web key kan alleen maar een website adres in zijn kleine geheugen opslaan. Wanneer het aan een computer, Mac of PC wordt verbonden, opent het automatisch de browser en de opgeslagen website. Dit kan een bedrijfshomepage zijn, een promotionele webpage, een social network of een link naar een specifieke product website op het internet.

De USB web keys kunnen door bedrijven worden gebruikt die bijvoorbeeld nieuwe producten op de markt willen introduceren. De USB key kan worden ‘gebranded’ net als een normale USB flash drive, inclusief bedrijfslogo, of, als onderdeel van de product launch campagne, in de vorm van het product of dienst gemaakt worden. Op de USB key kunnen product- of webpagina’s met relevante informatie, links naar media files, links naar prijslijsten of technische specificaties en relevante sociale netwerken worden opgeslagen.

Ondanks dat de USB web key niet dezelfde voordelen heft als een USB flash drive, kunnen ze prima worden ingezet om potentiële klanten naar uw website aan te trekken, te laten registreren of aan te melden voor nieuwe informatie over uw bedrijf, producten en diensten. Wanneer u voor een simpel ontwerp kiest, kan de USB key als standaard brief in plaats van pakket post naar uw klanten worden gestuurd.

Elke web key zorg voor nieuwsgierigheid bij uw klant en deze zal waarschijnlijk uw website bezoeken die u op de web key heeft geupload. En, uiteraard, kunt u met speciale tools zoals web tracking en analytics goed meten hoe effectief uw campagne met de USB key was.

5 Dingen die u kunt doen met een USB Drive (Engels)