Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  november 24, 2014

Waarom USBs de nieuwe schoolboeken kunnen zijn…

school-teacher

Vandaag de dag leven we in een tijdperk waarin elk deel van de maatschappij op zoek is naar nieuwe manieren om dingen sneller en gemakkelijker te maken. In het onderwijs zou het ook niet anders moeten zijn. Wanneer een klas van 30 studenten allemaal een papieren essay inleveren is dit niet goed voor het milieu of de gemoedstoestand van de leraar.
Daarom bespreken we in het artikel van deze week wat de voordelen zijn van een simpele USB drive in het klaslokaal of in de hoorzaal.

Studenten zijn deze technologie gewend!

usb-stick-in-laptop

Zoals elke ouder weet, is de jongere generatie volledig into technologie. De meeste studenten van tegenwoordig zijn opgegroeid met USB drives. Ze gebruiken dezen om bestanden, foto’s en films op te slaan en om dit met vrienden te delen. Het zijn dagelijkse apparaten die het leven gemakkelijker maken. Dus waarom zouden ze, als ze naar school gaan, met een ouderwets systeem werken om dingen te bewerken? Voordelen van USB drives voor studenten zijn:
•    Al hun werk op een apparaat
•    Advies en bronnen binnen handbereik
•    De optie hebben om een apparaat wat ze sowieso al kennen te gebruiken in het klaslokaal
Scholen, hogescholen en universiteiten zouden meer voordeel kunnen doen van de kennis van hun studenten en van hun leren. Door het gebruik van individuele studenten USB drives kan het uitdelen en ontvangen op opdrachten aanzienlijk simpeler en sneller worden. Ook kunnen vooraf geuploade informatie snel gevonden worden.

“Mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten’ – is niet langer meer een excuus!

Gemakkelijk voor leraren

classroom

Lesgeven is niet gemakkelijk – een compleet klaslokaal onder controle houden en daarbij ook nog onderwijzen is pittig. Ook het kopiëren en uitprinten van vele documenten voor elke les is zo een klus dat moet gebeuren en veel tijd kost. En deze tijd zou veel beter productiever besteed kunnen worden. Een paar voordelen voor de leraar:

•    De mogelijkheid om het hele lesprogramma en materiaal van te voren te uploaden
•    Lessen meer interactiever, leuker en interessanter maken voor studenten door video’s en presentaties van te voren op de drive te laden
•    Nooit meer kopiëren voor de les
•    Gemakkelijk de voortgang van studenten volgen en correctie en resultaten zijn gemakkelijk te vindenDoor gebruik maken van de ruimte en flexibiliteit wat een USB drive biedt, wordt het leven van een leraar een stuk gemakkelijker. Het is een geruststellende gedachte dat alle studenten alle opdrachten al van te voren op een betaalbare en draagbaar apparaat hebben, welke makkelijk mee te nemen is. Hierdoor hebben leraren meer tijd om te focussen op wat echt belangrijk is.
Pre-loaded syllabus

Pre-loaded syllabus

folderStelt u eens een voor: u bent student en op de eerste dag van het nieuwe jaar geeft de docent u simpelweg een USB drive met daarop alles wat nodig is voor het gehele jaar. Nou dat is mogelijk.
Het is relatief eenvoudig om van te voren al het lesmateriaal van het gehele jaar te uploaden en deze ook nog in bepaalde folders te categoriseren – het is gewoon dummy proof! Wij van USBPromotie kunnen voor u bestanden zoals video’s presentaties, Powerpoint, Word documenten etc uploaden.

Op maat gemaakt om de school onder de aandacht te brengen

usb-company-web-key

U kunt uw school, hogeschool of universiteits embleem op de USB stick laten drukken en dit zal zonder twijfel een officieel tintje geven en een gevoel van trots in het leslokaal. Branding is niet alles voor gladde ondernemingen – het geeft een veel groter doel. f
Elke keer dat een leraar of student hun bedrukte USB drive gebruiken, zullen zij eraan herinnerd worden bij welke moderne vooruitstrevende school zij behoren. Bij USB promotie kunt u elk logo laten bedrukken op een grote voorraad van USB drives van uw onderwijsinstituut.
Dus, zoals u kunt zien zijn er vele voordelen van het gebruik van op maat gemaakte en bedrukte USV sticks in het leslokaal. De belangrijkste voordelen zijn:
Studenten zijn al bekend met deze technologie – Waarom hier geen gebruik van maken en de ervaring van studenten verrijken en vergemakkelijke

  • Leraren kunnen syllabi en lesmateriaal van te voren uploaden en hoeven zich geen zorgen meer maken over eindelijke kopiëren voor de les
  • Het maakt lessen meer interactief en leuker voor iedereen
  • Op maat gemaakte USB drives met uw eigen embleem of logo
Dus waarom zullen we onze scholen niet in vooruitstrevende instituten omzetten? Plekken waar studenten zich thuis voelen door het gebruik van dezelfde technologie die ze thuis gebruiken. En waarom maken we het leven van docenten niet gemakkelijker? Geef ze tijd om te focussen op wat werkelijk belangrijk is – onderwijs – in plaats van tijdrovende taken die nergens toe leiden.
Met een simpele USB komt u een heel eind om deze doelen te bereiken.

Share Button