Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  March 3, 2015

Windows 8 Besturingssysteem op een USB Stick

windows8 ona  usb stick

De technologie is in het voordeel van de kleine USB flash drives veranderd en heeft zelfs de CDs en DVDs overbodig gemaak. USB memory drives zijn niet alleen opslagapparaatjes, ze kunnen ook je gehele besturingssysteem opslaan en deze net zo mobiel maken als het apparaat zelf. Je kan deze apparaten gebruiken om je Windows te herstarten of Linux op elke desktop, laptop of notebook te kopieren, zolang deze de minimale hardware specificaties heeft. Ook is de opslag capaciteit geen probleem meer, want je vindt op de markt tegenwoordig goed betaalbare USB drives van 8GB en meer, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Mobiele Windows

Het concept van een draagbaar of mobiel Windows systeem is niet langer meer een gedoe. Velen van jullie weten exact waar ik het over heb, sommigen hebben wel eens gehoord over deze methode en ik weet zeker dat het niet het laatste is wat jullie over draagbare bestuurssystemen zullen horen. Door je USB flash drive opstartbaar te maken, heb je niet langer een desktop of laptop nodig om bij je digitale data te komen. Dit zorgt ervoor dat je jouw eigen Windows desktop vanaf bijna elke computer kunt gebruiken, zolang jey de minimale hardware capaciteit om Windows 8 te draaien heeft en een USB poort. Sluit je USB memory drive aan en je kunt aan de slag.

Windows To Go

Vele opstartbare of ‘bootable’ USB apparaten maken gebruik van het  ‘Windows To Go’ enterprise feature van Windows 8, waardoor je jouw USB flash drive in een volledig draagbare desktop omtovert welke in je broekzak, tas of zelfs portemonee past. Een interessant feature van deze versie van Windows is dat wanneer je jouw appartaat uit de USB poort verwijderd, alle diensten en applicaties stoppen, maar weer opstarten zodra het weer aangesloten wordt.

Zoals ik eerder hebt aangegeven, is dit concept niets nieuws en het is ook niet echt innovatief.  Je kunt je eigen bootable USB flash drive maken als je de kennis hebt of je kunt ze op de markt vinden tegen redelijke prijzen. In principe is je USB memory drive ontworpen met dezelfde functoes als een normale hard drive, met het grote voordeel dat het draagbaar is. Het enige aspect wat je in acht moet nemen, is dat je apparaat gemakkelijk gehackt kan worden, ieder kan je data met weinig moeite stelen. En daarom beveel ik dan ook aan om een derde partij wachtwoord protectie erop te installeren.

Install Windows 8 using a Flash DriveVoor dat je jouw Windows 8 USS stick boot, zorg ervoor dat je aanpassingen in het BIOS van het systeem maakt. De USB poort moet een boot prioriteit hebben over andere apparaten zoals een hard drive, een optical unit of een network adapter.

Een ander aspect dat de moeite waard is om te vernoemen is, is om naar de snelheid van de USB memory drive te kijken en naar de poort van het host systeem. De versie 3.0 van de USB wordt dan ook sterk aanbevolen, omdat het snel genoeg is om aan alle eisen te voldoen. Met de meer gebruikte USB 2.0, kun je langzamere laad en verwerkingstijden verwachten.

 

Installeer Windows 8 vanaf USB