Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  december 3, 2014

Weer 5 nutteloze USB Gadgets

5-useless-usb-gadgets

Omdat onze lezers onze vorige editie van 10 nutteloze USB gadgets zo interessant, en zinloos, vonden, presenteren wij u vandaag werderom tien stuks. Technologie en massaproductie hebben ons, als bewoners van deze aarde, de geweldige mogelijkheid gegeven om volkomen zinloze en oppervlakkige interessante items te maken, waarvan de nieuwigheid er al vanaf is zodra het aangeschaft is.  Dus, mocht u in uw leven nog plek hebben voor zinloze dingen, hier komen weer suffe producten die u door middel van USB ports met uw computer kunt verbinden.

ADS Tech Instant Music Vinyl & Cassette Ripper

Deze lelijke box is eigenlijk een externe USB soundcard met digitale S/PDIF inputs en outputs en analoge RCA, en het biedt ook een stukje software “Spin it Again” genaamd. Het idee erachter is niet eens zo gek aangezien het eigenaars van vinyl en casettebandjes helpt hun bestanden te redden door deze in MP3 te converteren of op CD te branden. Maar omdat het geen mogelijkheid biedt om een bandje erin te doen, werkt het alleen maar met een analoge audioconnectie.

Gezien uw PC vast een analoge input heeft en op het internet u genoeg gratis te downloaden en zeer capabele opname software kunt vinden, waarom zou u dan zo een lelijk apparaat kopen?

Max Power USB batterij oplader

Bij Euroland en de Action vindt u ‘geweldige’ kerst en winterversieringen van dergelijke kwaliteit dat ze bijna meteen stuk gaan zodra u ze gebruikt. Naast de gebruikelijke prullaria zijn er soms wel spullen die aardig ‘de moeite waard’ zijn. De USB batterij oplader is een van die ‘pareltjes’. Het laad twee AA of AAA batterijen op, heeft high tech LEC lampen en heeft een USB kabel met mini USB connector en dit alles voor maar 99 cent. Maar een dingen moeten we wel noemen, het kan geen data overbrengen, dus het kan niet gebruikt worden als backup kabel voor de digitale camera.

Maar waarom zou u dit ‘slimme’ apparaat willen gebruiken, wanneer de wereld tegenwoordig op lithium ion batterijen en andere slimme technologie draait?

Veho Deluxe USB Microscoop

De vorige keer hebben we ook al een ‘interessante’ microscoop behandeld, maar deze heeft ook nog een extra ring met witte LEDs. Maar de Veho Deluxe heeft geen fatsoenlijke plek waar met de monsters en de zoemfunctie is ook niet geweldig. U moet de microscoop letterlijk heen en weer schuiven, wilt u iets zien.

Als u geduldig bent, kan deVeho Deluxe USB Microscoop een degelijke educatief hulpmiddel worden, maar gezien het bepaalde basis functionaliteiten mist, is het waarschijnlijker dat het geen frustratie oplevert dan onderzoeksdoorbraken en daardoor waarschijnlijk ergens in de hoek verdwijnt.

De Snake Scope

Deze USB gadget heeft een kleine camera aan het einde en kan gebruikt worden om dingen te bekijken waar men normaal niet bij komt zonder hulp van een dergelijk apparaat. Op het eerste gezicht ziet het er heel interessant en handig uit…maar schijn bedriegt.

Wanneer u het pakket in handen krijgt, zult u zien dat het hetzelfde is wat men ook voor boormachines en schroevendraaiers kan gebruiken. Maar de Snak Scope is een ander geval, het is heel lastig om te bepalen wat u ziet en waar u naar kijkt. En wanneer u het in gebruikt heeft, gaan uw armen na twee minuten al pijn doen vanwege de onmogelijke houding.

Ok, we kunnen begrijpen dat dit apparaat handig kan zijn onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als u uw sleutels in de put heeft laten vallen. Maar om het apparaat te kunnen gebruiken moet u het eerst aan uw laptop aansluiten (en deze dus bij u hebben en naast de put zetten) en dan proberen te raden wat u op het scherm ziet. Niet echt handig lijkt ons…

Dus, als u echt geen goed gebruik van de Snake Scope kunt vinden kunt u het nog altijd gebruiken om zelf uw mond of iets dergelijks te onderzoeken.

Minoru 3D Webcam

We eindigen dit eerste deel met de Minoru 3D Webcam, een apparaat dat gebaseerd is op een idee dat waarschijnlijk over een paar jaar een hot issue zal zijn.

Net als wij heeft de 3D webcam twee ogen, zodat het een real time stereoscopisch 3D beeld kan produceren, al dan niet met een gekleurde lens. Maar dit idee is zijn tijd eigenlijk vooruit. Op dit moment ondersteunt Windows en andere software geen stereoscopische cameras en ook niet iedereen heeft een 3D monitor die dat ondersteunt. Het enige deel van de software wat u nu kunt gebruiken is de applicatie van Minoru en ook dit is maar beperkt.

Dus op dit moment kan de Minoru 3D webcam vergeleken worden met de eerste telefoon, nutteloos wanneer u niemand heeft om naar toe te bellen. Maar er een beetje mee prutsen is erg leuk.