Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  October 15, 2014

Asus WL-330NUL – een Zwitsers zakmes met USB, Wi-Fi en Ethernet

 

Asus-WL-330NUL

U zult vast al wel van zogenaamde ‘travel routers’ gehoord hebben. Dit zijn kleine en goedkope wifi routers met USB welke zelfs in uw broekzak passen.

Asus WL-330NUL

Dit is er een van en deze neemt nog minder plaats in dan een pakje kauwgum. Het is zeer divers omdat het een ethernet in wifi om kan zetten, en open onveilige hotel wifi onzeilen door in de dichtsbijzijnde ethernet in te pluggen.

Op het eerste gezicht ziet de WL-330NUL leruit als een iPod 3 Shuffle, maar het heeft een ingebouwde USB kabel aan de ene kant welke gemakkelijk in het apparaat gevouwen kan worden, en een ethernet port aan de andere kant. Normaal hebben travel ports twee ports nodig, eentje om met het ethernet te verbinden en aan de andere kant een USB port voor stroom, maar deze detecteert automatisch de port waar het in moet tappen en reageert hierop.

Dus om het nog wat duidelijker uit te leggen: wanneer het apparaat in een USB power port is aangesloten, zoals bijvoorbeeld een USB AC wall adapter, en met een ethernet kabel veranderd het automatisch in een Wifi router. Aan de andere kant, als het apparaat aan een computer is aangesloten zonder een ethernet kabel, veranderd het automatisch in een USB Wifi als geen ander.

Over het algemeen worden travel routers door middel van een web admin panel geconfigureerd. Dit vinden de meeste mensen erg lastig, omdat ze niet in staat zijn om direct naar het admin paneel te gaan en het apparaat moeten resetten om het in DNS modus te zetten en vandaar uit aan te passen. Dit gebeurt over het algemeen wanneer het apparaat in een Ethernet-naar-Wi-Fi client modus is. Maar de Asus WL-330NUL heeft een veel gemakkelijkere oplossing. Het enig wat u hoeft te doen is in de browser http://router.asus.com in typen en een micro DNS server wordt geactiveerd, wat u toegang tot de admin pagina geeft ongeacht de IP configuratie upstream. Op deze manier kunt u het apparaat reconfigeren wanneer u het wilt en geen Windows set up is meer nodig.

Maar dit is niet het enige feature van de WL-330NUL. Neem nou bijvoorbeeld het volgende: wanneer het aangesloten is aan een PC met Windows, de firmware detecteerd het OS en zorgt ervoor dat het apparaat als een RNDIS adapter reageert, de geprefereerde methode voor netwerken van Windows apparaten. Dit wordt ook gebruikt bij Windows telefoons en Android internet tethering. Maar ook als u de WL-330NUL met een Mac of Linux system verbindt, reageert het als een Realtek chipset Ethernet adapter, welke door elke computer wordt ondersteund.

Gezien wat dit apparaat kan, heeft dit slimme gadgetgeen problemen ermee om een snelle internetconnectie op te zetten. Het enige nadeel is dat het geen 5GHz band ondersteund noch de 802.11ac. Maar gezien heden ten dage steeds meer PC als tablets reageren, kan het extreem handig zijn om een USB travel router op zak te hebben en de WL-330NUL levert hier heel goed werk.

Share Button