Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  August 22, 2014

Het verschil tussen USB encryptie en kopieer beveiliging

usb copy protection

USB kopieer beveiliging is niet hetzelfde als USB encryptie. Haal deze twee dus niet door elkaar. Het zijn twee volledig veschillende technologien met verschillende doeleinden. Terwijl de USB kopieer beveiliging digitale data op een USB stick beschermd op een manier dat het niet kan worden gekopieerd, versleuteld USB encryptie alle bestanden en data op de USB, zodat het onleesbaar is zonder een code of sleutel.

Beide technologieen beschermen uw gevoelige data door het te beschermen tegen kopieren and ze hebben beiden een soort van sleutel nodig om te kunnen lezen. Maar dan houdt het ook op met de overeenkomsten. Ze hebben verder niets gemeen. Laten we beide technologien eens nader bekijken.

De USB encryptie

Laten we beginnen met de USB encryptie. Deze technologie versleuteld de data in een onleesbaar digitaal formaat en de enige manuer om dit te ontsleutelen is door het gebruik van een paswoord of een sleutel/code. De decrytie zet de bestanden weer in het originele format, zodat het leesbaar is vanaf uw computer/laptop/notebook. De USB encryptie is uiterst waardevol in het geval dat uw USB flash drive gestolen wordt of verliest. Want zonder een paswoord of decryptie code kan de gevoelige informatie niet gelezen worden. Dus, wees voorzichtig aan wie u de code geeft, want zodra het is ontsleutelt kan de date door iedereen gelezen worden.

De USB beveiliging maakt gebruik van encryptie technologie, hiermee kan de gebruiker niet de bestanden van de USB flash drive kopieren. Dit een process in twee stappen. De eerste stap is op het USB flash drive zelf en de tweede stap is een beveiligd bestand met een specifieke encryptie dat gekoppeld is aan het decryptie programma op de USB stick zelf. Als het beveiligde bestand met het decryptie onderdeel op de geheugenstick matcht, wordt de informatie naar de computer gestuurd en is het leesbaar voor de gebruiker. Mochten de bestanden op een computer gekopieerd worden en er is geen decryptie programma, blijven de bestanden versleuteld. Ze zijn niet langer zichtbaar en hebben geen waarde voor iemand.

De USB  memory drive functioneerd als een soort fysieke veiligheids dongel. Zolang het met de computer in verbinding blijft, kunt u ermee werken en bestanden opslaan.

USB kopieer beveiliging

De USB kopieer beveiliging is uiterst waardevol om digitaal intellectueel eigendom te beschermen. Het kan gedeeld worden zonder het risico te lopen van internet data diefstal. Dus als u rapporten, documenten, artikelen of andere vormen van software via het internet deelt, kunt u met deze technologie veilig anderen toegang geven tot uw informatie, maar men kan het niet verder kopieren of distribueren.

De USB kopieer beveiliging houdt eerlijke mensen eerlijk. Wat ook de intentie mag zijn, USB kopieer beveiliging lost het probleem op van het delen van paswoorden. Want wanneer eenmaal een paswoord is gegeven, weet men niet wat er mee gedaan wordt en wat er met uw data gebeurd.

Hou er rekening mee dat wanneer u USB encryptie gebruikt, de drive die u gebruikt voor de opslag van uw informatie zal eerst geformateerd of zelfs geleegd worden. Zorg dat er geen belangrijke informatie opstaat als u met dit proces begint.

Hoe USB Flash drives met een paswoord beveiligen