Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  August 11, 2014

De duurzaamheid van USB Sticks

usb flash drive durability testing - will it blend?

De externe harde schijven zijn een van de grootste concurrenten voor USB flash drives. Maar net als laptops, notebooks en zelfs desktops, zijn deze gevoelig voor ongelukken of grote schade. Omdat ze bestaan uit vele kleine mechanische onderdelen zoals bouten, schroeven platen, schrijf en lees delen, vele van deze onderdelen functioneren niet meer goed of gaan kapot wanneer ze op de grond vallen of aan een ander ongeluk onderhevig zijn. En niemand wil data verliezen of veel geld besteden om kapotte opslag apparaten te repareren.

USB flash drives zijn een veiliger alternatief

Met hun geringe prijs en groeiende opslap capaciteit, zijn de USB flash drives een veilig alternatief ten opzichte van draagbare harde schijven en daarmee de meest geliefde keuze van de meeste gebruikers. Ze hebben meestal een simpel design dat een kleine circuit board, een USB connector welke electrisch is geisoleerd, een flash memory chip en geen mechanische delen. En al deze componenten zijn verwerkt in een plastic, rubber of metalen body.

Stroom

Omdat het ontwerp van de USB flash drive geen mechanische of andere losse onderdelen heeft, is het stroom verbruik dan ook een stuk lager dan dat van een HDD drive. Ook is de warmte dat het apparaat produceert een stuk geringer. Ze zijn niet gevoelig voor stof, krassen, schokken of sterke magnetische velden. Ze hebben ook geen defragmentatie problemen zoals harde schijven hebben wanneer de clusters niet dicht bij elkaar zijn.

Duurzaamheid van USB sticks

Corsair survivor durabiliy testGrappige en zeer interessante experimenten zijn uitgevoerd om de duurzaamheid van een USB stick te teststen. Bepaalde speciaal ontworpen apparanten werde in water ondergedompeld, sommigen werden gekookt of bevroren, anderen weer met bijtende stoffen bewerkt of zelfs door voertuigen overreden.  Sommig flash drives werden getest door tegen de muur gegooid te worden. En wonder boven wonder kon er nog altijd data van de USB’s afgehaald worden. Maar dit houdt uiteraard niet in dat u dit ook thuis moet uitproberen. Alstublieft niet!

Zelfs met een al gevestigde reputatie als duurbare apparaten, worden nieuwe en nog geavanceerdere ontwerpen ontwikkeld, welke de levensverwachting van USB sticks ook weer verhoogd. Vandaag de dag hebben USB flash drives een garantie tot 5 jaar, en soms zelfs langer, dus het is een kwestie van tijd voordat deze geweldige apparaten de magnetische disks volledig zal vervangen.

Het meest onmiskenbare van USB memory drives

Praktisch, gewicht, maat en flexibiliteit, waren tot nu toe de grootste voordelen van een USB memory drive. Nu komt daar ook nog eens een groot aantal aan opslag capaciteit bij, wat deze extreem robuste opslag apparaten die we aan onze sleutelbos of ketting kunnen hangen of in onze tas, broekzakken of portemonee kunnen stoppen. Geen wonder dat we ze steeds meer gaan waarderen.

USB Duurzaamheidstest – In de mixer.