Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  February 5, 2015

Verpakkingsmogelijkheden voor bedrukte USB memory sticks: voegt meerwaarde toe

Overpackaging-options-usb-drives

Het wordt over het algemeen aangenomen dat het nut van USB verpakkingen voornamelijk om de bescherming van de producten gaat. Maar verpakking gaat veel verder dan dat! Het is geen toeval dat vele USB aanbieders hun klanten op maat bedrukte verpakkingsdiensten aanbieden. Met name omdat bedrukte verpakkingen als een krachtig en uiterst effectief promotioneel middel kan dienen, die je de mogelijkheid geeft om je merk of bedrijf te adverteren.

Standaard plastic doosjes, zakjes, blikjes of kokers zijn de meest gebruikte verpakkings opties. Daarentegen, dankzij de continuerende creativiteit en innovaties op het terrein van USB memory drives, moeten de standaard USB verpakkingen ook meegaan met de laatste trends en technische vooruitgang en unieke vormen aannemen.

Met als gevolg dat vele verpakkingen specifiek ontworpen worden met extra ruimte voor presentatie materiaal en media zoals discs en folders. Memory drive verpakking is zeer veelzijdig geworden, het wordt aangepast aan verschillende presentatie mogelijkheden, retail omgevingen en persoonlijk gebruik.

Hieronder vind je een lijst van de meest gebruikte en veelzijdige verpakkingsmogelijkheden die er tegenwoordig op de markt zijn:

Plastic kokers

Over het algemeen zijn plastic kokers in de vorm van een clamshell of een boek achtig ontwerp. De boekachtig ontwerpen zien er uit zoals een blu ray of dvd hoes en zijn bekend als Flash Pac hoezen. Het ontwerp van de boekachtige plastic hoezen zijn perfect aan te passen op USB memory drives.

Flash Pac hoezen kunnen een tot drie USB memory drives tegelijk opbergen.  Maar veel van de beschikbare memory drive kokers zijn verkrijgbaar met extra ruimte waar een DVD, Blu ray of CD in geplaatst kan worden. Dankzij het feit dat de USB memory drives ook veilig op hun plaats blijven biedt de Flash Pac een veilige en stabiele draagbaarheid.  tDe USB memory sticks worden op hun plaats gehouden met een plastic mal dat perfect om de drive en z’n dop heen sluit. Om de presentatie  van de memory drive te verbeteren en daarmee ook zijn marketing waarde, hebben de hoezen clips die promotie materiaal en folders in standaard maten kan vasthouden. De buitenkant van de hoes heeft een vinyl omhulsel voor extra promotie material. Dankzij de perfecte combinatie van deze features, is de Flash Pac een goede uniforme verschijning.

Tinnen blikjes

Om de USB memory discs goed voor de dag te laten komen wanneer het blikje wordt geopend, zijn de tinnen blikjes meestal voorzien met schuim of ander dergelijk materiaal. Om de visuele impact van zowel het blikje als de USB memory drive te vergroten zijn de blikjes somes met een plastic venstertje voorzien. Mede doordat de tinnen blikjes gemaakt worden van metaal, worden de meeste logo’s en ontwerpen door middel van laser etsen of silk-screening erop gezet.

Fluwelen zakjes

Deze verpakkingsoptie voor memory drives is een geweldig alternatief, met name doordat het niet zo stijf is als de andere hoezen en verpakkingen. Een van de grootste voordelen om te melden is dat dankzij het zachte ontwerp ze perfect overal passen en opgeruimd kunnen worden terwijl ze de USB memory drive beschermen tegen krassen en andere externe schade. Een koordje beschermt de inhoud van de fluwelen zakjes. Daarbij kunnen, net als plastic en metalen hoezen, de fluwelen zakjes bedrukt worden met eigen logo of slogan. Echter de meeste gekozen optie is een enkele kleurbedrukking met silkscreen printing.

Kartonnen doosjes

Kartonnen dozen zijn een ander goed verpakkings alternatief. De USB doos verpakkingen zijn over het algemeen gemaakt van plastic, papier of robuust karton. Dit type van USB memory drive dozen is veel verkrijgbaar in winkels. Dit is waarschijnlijk dan ook de reden waarom ze meer een ‘winkel’ of retail look hebben., Een van de grootste voordelen van deze verpakkingsopties is dat ze zeer goed op maat gemaakt kunnen worden en dit is perfect voor het bedrukken met barcodes, product beschrijvingen of labels.

Maar er is nog een andere USB memory drive box optie die nog persoonlijker en eleganter is, en soms zelfs op een juwelendoos lijkt. Om de kwaliteit te verbeteren en een visueel effect toe te voegen, worden deze vaakvan binnen gevoerd geleverd.  Doordat ze ervoor kunnen zorgen dat een USB memory drive als een speciaal geschenk wordt ervaren, zijn deze dozen perfect voor corporate events of als een bonus bij een aankoop.

De voornaamste voordelen van USB memory drive verpakkingen

Overweegt u bedrukte USB memory drives in te zetten in uw marketing en reclame campagnes? Waarom dan niet een stap verder gaan en uw potentiele klanten of business partners verrassen? Een bedrukt pakket beschermt niet alleen de waardevolle informatie van uw klanten – zoals belangrijke werkdocumenten, waardevolle herinneringen of onbetaalbare foto’s – maar het is ook een zeer effectief en opvallende manier van uw merk en bedrijf te presenteren. Steeds meer fabrikanten gebruiken hun creativiteit om de wensen van hun klanten te vervullen om een unieke USB verpakking te ontwerpen dat duidelijk een meerwaarde biedt aan hun producten en diensten.

USB verpakkingen is een van de meest directe manieren om de aandacht op uw USB memory drive te vestigen. Wanneer us bedrukte USB memory drives verdeeld voor informatie, marketing of reclame doeleinden, verdienen uw weggeef geschenken het om er professioneel en stijlvol uit te zien. Al de boven genoemde verpakkingsopties versterken de meerwaarde en professionaliteit van uw digitale product en daarbij ook uw merk zichtbaarheid en de kans dat u nieuwe klanten aantrekt.