Bel ons op voor direct advies

Geen zorgen, het is helemaal gratis

(+31) 015 8080 123

  October 20, 2014

Vier uiterst creatieve toepassingen van flash drives

flash-drive-uses

De meeste gebruikers van USB flash drives zien deze apparaten als een middel om digitale date op te slaan of te delen, en verder niets. USB sticks zijn niet alleen gemakkelijk uit te bereiden, maar met een beetje creativiteit en know hoe, hebben deze kleine gigabite documenten dragers veel meer potentieel.

Op het internet hebben we vele verschillende mogelijkheden en toepassingen gevonden, waaronder hele interessante tips and tricks hoe USB flash drives gebruikt kunnen worden. Dus hebben we een kleine compilatie gemaakt van de meest uiterst creatieve manieren om een USB stick te gebruiken.

Tandem, hard drive lanceer sleutels

Dit gaat over het creeeren van een stripe set tussen twee USB flash drives, waarbij een mini RAID 0. RAID 0 wordt gemaakt die de  data stripe waar uw bestanden zich bevinden in stukken verdeeld en op verschillende drives opslaat. Op deze wijze is de data van uw USB stick nog steeds toegankelijk mochten uw beide drives niet meer werken. Geef een van uw USB sticks aan een vriend en u kunt deze als tandem gebruiken, net als lanceer sleutels.

Over het algemeen gaat het bij RIAD 0 over de performance. Bijvoorbeeld, als u vier hard drives heeft, dan wordt de doorvoercapaciteit verhoogd, in plaats van op een drive alles op te slaan, zal het systeem alles op de vier drives parallel opslaan. Vergelijk het met een vierbaanssnelweg, in plaats van een enkele provinciale weg.

Het enige nadeel van deze setup is dat als een van uw hard drives faalt, u alles kwijt bent, want uw bestanden zijn dan niet meer volledig. Hetzelfde gebeurd met USB flash drives die van een RAID 0 setup gebruik maken.

De Dead Drop

De Dead Drop was een project opgestart door Aram Bartholl. Die wilde een anoniem en offline bestanden deelnetwerk opzetten in publieke ruimten. Om wat specifieker te zijn: het project concentreert zich op New York en bestaat uit USB flash drives vastgemetselt in een muur met hun uiteinde uitstekend. Het enige wat u hoeft te doen om toegang te krijgen, is uw laption of ander apparaat aan te sluiten. Ok, dit niet niet altijd even praktisch en u kunt krassen op uw laptop krijgen, maar het is wel leuk. U moet wel erg doods en stoicijns zijn om niet te willen weten wat erop staat.

Vergrendelen en openen van uw computer

Predator is een gratis applicatie dat uw computer vergrendeld en opent door het gebruik van een tastbaar voorwerp zoals een USB flash drive. Het veranderd uw USB stick in een toegangskaart, en fungeerd als sleutel voor uw laptop of computer.

Als u uw laptop of computer alleen laat, haal dan heel simpel de USB flash driver eruit en uw computer is ‘op slot’. Als u weer terug komt, steek dan uw USB sleutel in ‘het contact’ en u heeft weer volledige toegang. U hoeft geen paswoord in te voeren wanneer u te sleutel aansluit.

RAM boost

Als u een langzame  hard drive heeft, maak dan gebruik van ReadyBoost. Dit is een Windows applicatie met data cache bestanden via uw USB flash drive. In principe kunt u veel sneller bij uw data.

Om te zien of uw USB stick compatibel is voor ReadyBoost, kunt u dit via Windows laten testen. Windows Vista en hoger test automatisch uw opslag apparaat wanneer het wordt aangesloten.

Tegenwoordig hebben de meeste computers 4 GB aan RAM geheugen, dus ReadyBoost zal niet gek veel verschil maken. Maar uiteraard, wanneer uw systeem  2 GB aan RAM of minder heeft, dan kan het net het verschil tussen plezier en frustratie uitmaken.

Share Button